Παρουσίαση εκπροσώπου τύπου και επίσκεψη στο Σωματείο ΑΜΕΑ Ν. Δράμας

Παρουσίαση εκπροσώπου τύπου και επίσκεψη στο Σωματείο ΑΜΕΑ Ν. Δράμας

Καλημέρα σας,

Ονομάζομαι Θεολογίδης Δημήτρης, είμαι 22 χρονών και είμαι πρόσφατα απόφοιτος του τμήματος Δημοσιογραφίας και Μέσων Επικοινωνίας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Έχω κάνει την πρακτική μου άσκηση στο Ελληνοαμερικανικό Εμπορικό Επιμελητήριο (παράρτημα Βορείου Ελλάδος) και σύντομα θα συνεχίσω τις σπουδές μου, ως μεταπτυχιακός φοιτητής, στο Τμήμα Διεθνών, Ευρωπαϊκών και Περιφερειακών σπουδών στην Πάντειο Σχολή της Αθήνας.

Έχοντας καταγωγή από τον Ξηροπόταμο Δράμας, ενδιαφέρομαι για το μέλλον του τόπου μου. Για αυτόν τον λόγο προσφέρθηκα να αναλάβω εθελοντικά την εκπροσώπηση της παράταξης «Πόλη και Ζωή» του νομού Δράμας στα μέσα επικοινωνίας. Πιο συγκεκριμένα, ως εκπρόσωπος Τύπου, θα παρευρίσκομαι μαζί με τον κ. Χαρακίδη σε σημαντικές εκδηλώσεις και επισκέψεις στον νομό, ενώ η επικοινωνία μου μαζί σας θα είναι καθημερινή. Ο λόγος που έλαβα αυτή την απόφαση, είναι επειδή πιστεύω ότι ο κ. Χαρακίδης, έχει αποδείξει με το έργο του ότι έχει τις απαραίτητες γνώσεις και εμπειρία, και θα κάνει το καλύτερο δυνατό για τον τόπο μας, όπως έκανε, άλλωστε, και στο παρελθόν.

Θα τα λέμε συχνά, λοιπόν, μέχρι και την δεύτερη Κυριακή των εκλογών.

Για μια νέα ποιότητα ζωής. Για να πάμε την Δράμα μπροστά. 

Στο πλαίσιο των προεκλογικών επισκέψεων, λοιπόν, την Παρασκευή 15 Σεπτεμβρίου, ο κ. Χαρακίδης, υποψήφιος Δήμαρχος Δράμας, επισκέφθηκε το Σωματείο Ατόμων με Αναπηρία του νομού, προκειμένου να πληροφορηθεί για τις ανάγκες των ατόμων με αναπηρία και να προσφέρει λύσεις στα προβλήματα του Σωματείου. Ειδικότερα, ο ίδιος δεσμεύθηκε να προνοήσει τόσο για την απασχόληση αυτών των ατόμων, ανοίγοντας νέες θέσεις εργασίας στον Δήμο, όσο και για την στήριξη του Σωματείου, μέσω της ένταξής του σε τακτικές επιχορηγήσεις του Δήμου. Παράλληλα, μέσα από τη διεκδίκηση κονδυλίων, η παράταξη «Πόλη και Ζωή» στοχεύει στη δημιουργία μιας δεύτερης βάρδιας στα κέντρα δημιουργικής απασχόλησης των παιδιών με αναπηρία (ΚΔΑΠ-ΜΕΑ), προκειμένου να υπάρξει η κατάλληλη στέγαση και λειτουργία δύο μοναδικών μονάδων στην Ελλάδα, οι οποίες θα συμβαδίζουν με τα ευρωπαϊκά πρότυπα.

Ολοκληρώνοντας, στο πλαίσιο συμπερίληψης και κοινωνικής δικαιοσύνης προβλέπεται η λειτουργία τμήματος παιδικού σταθμού για νήπια µε δυσκολίες ένταξης, η συγκρότηση ενός Κέντρου Ημέρας για παιδιά στο φάσμα του αυτισμού και η κατασκευή παιδικής χαράς ΑµεΑ στο Ειδικό Σχολείο Δράμας.

Μεταξύ άλλων, η «Πόλη και Ζωή», επιδιώκει την υλοποίηση ενός προγράμματος προληπτικής ιατρικής και υποστήριξης των ατόμων με ειδικές δεξιότητες, την εφαρμογή εξειδικευμένων προγραμμάτων για ομάδες τυφλών και κωφών ατόμων, καθώς και τον σχεδιασμό ενός ηλεκτρονικού χάρτη προσβασιμότητας για τα ΑΜΕΑ. Άλλωστε, όπως ανέφερε και ο ίδιος ο κ. Χαρακίδης: Κάθε φωνή μετράει και κάθε χαμόγελο φωτίζει την κοινότητα μας.