Επίσκεψη στην υπηρεσία καθαριότητας

Επίσκεψη στην υπηρεσία καθαριότητας

Την Τρίτη 19 Σεπτεμβρίου ο υποψήφιος Δήμαρχος Δράμας, κ. Χαρακίδης Κυριάκος, συναντήθηκε με τους εργαζόμενους του Δήμου για την καθαριότητα.

Με τους ανθρώπους που καθημερινά δίνουν μάχη πολλές φορές κάτω από αντίξοες συνθήκες για μια Δράμα καθαρή. Δεν φτάνει όμως μόνο ο δικός τους αγώνας για να έχουμε ένα δήμο καθαρό. Συμφωνήσαμε ότι θα πρέπει ως νέα δημοτική αρχή να προχωρήσουμε:

1) Στην άμεση πρόσληψη εργατών καθαριότητας και πρασίνου.

2) Στον καθαρισμό των αυθαίρετων σημείων συγκέντρωσης απορριμμάτων, καθώς στον καθαρισμό κάθε γειτονιάς της πόλης, όχι μόνο του κέντρου.

3) Στο τακτικό πλύσιμο και στην απολύμανση των ήδη υπαρχόντων κάδων απορριμμάτων και των απορριμματοφόρων. 

4) Στην αντικατάσταση των παλιών κάδων και στην περαιτέρω αναβάθμιση του στόλου των απορριμματοφόρων.

5) Σε έναν νέο σχεδιασμό και οργάνωση της αποκομιδής των απορριμμάτων και της ανακύκλωσης με τη χρήση νέων τεχνολογιών.

6) Στην εφαρμογή μιας νέας τιμολογιακής πολιτικής εν ονόματι «πληρώνω όσο πετάω», με στόχο τη μείωση των δημοτικών τελών.

Συμπληρωματικά, για την παράταξη «Πόλη και Ζωή» κρίνεται απαραίτητη η επένδυση στην κυκλική οικονομία, προωθώντας την ανακύκλωση μέσα από προγράμματα ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης των πολιτών, ενώ εξίσου σημαντική κρίνεται και η αναζωογόνηση των σημείων της πόλης με πράσινο.

Με σεβασμό στους εργαζόμενους και στους πολίτες. Με ασφάλεια και δέσμευση από όλους μας. Πιστεύουμε ότι μπορούμε να δημιουργήσουμε μια καθαρή και καλαίσθητη Δράμα. Μια Δράμα που θέλουμε να ζούμε εμείς και τα παιδιά μας.